A tábor története, avagy honnan is a Ladánybene 27 zenekar neve?

A tábor legrégebbi épülete az étteremépület, mely a valamikori Beck major lakóépülete volt. Az idősek még emlékeznek a csűrökre, cselédházakra és egyéb gazdasági épületekre, de mára csak ez az egyetlen épület maradt fenn.
A szocializmus idején, az 1960-as évek második felében a Helvéciai Állami Gazdaság Építőtábort épített ide, a környező szőlő és gyümölcsültetvények gondozására. A mai napig sok vendégünk mesél, hogyan töltötte itt ifjúkorát.
Egyik legmeghatóbb ilyen történet az volt, amikor egy csoport nyári táborozása alkalmával volt szerencsénk megismerni egy házaspárt, aki a 70-es években éppen ebben a táborban szerettek egymásba és azóta is boldogan élnek.

Tehát akkor mi is a Ladánybene 27 ?

Bővebben: Ladánybene 27?

Legendák Kunbaracsról

Történelme a XIII.sz-ig vezethető vissza. A tatárjárás után az elhagyott homokbuckás vidéken IV. Béla király által visszahívott kunok telepedtek le. Egyes történetírók szerint egy gazdag, elõkelõ kun nemzetségfőről, Baracs (Boroch) vitézrõl kapta a nevét a település, aki a vándorló kunjait itt telepítette le. 
Viszont a szájhagyomány útján terjed egy legenda, mely szerint egy gazdag, előkelő kun nemzetségfőnek 3 lánya volt: Adacs, Baracs és Peszér, aki halála előtt szétosztotta területét három lánya között. Adacsnak jutott a mai Kunadacs, Baracsnak a mai Kunbaracs, és Peszérnek a mai Kunpeszér területe.

Bővebben: Kunbaracs történelme